Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USAs Kina-ambassade omringet

USAs ambassadør i Kina, James Sasser, sier at de ansatte i den amerikanske ambassaden blir holdt som gisler av rasende demonstranter som har omringet ambassaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA har gitt ordre om midlertidig stengning av ambassaden i Beijing og bedt resten av personalet holde seg hjemme til situasjonen har roet seg.

- Vi blir holdt som gisler i ambassaden. De har ødelagt alle vinduene, og vi kan ikke forlate bygningen, sa Sasser i et intervju med TV-kanalen CBS i dag.

Ambassaden i Beijing og fire konsulater skal i første omgang holde stengt mandag og tirsdag, opplyste utenriksdepartementet i Washington.

Rasende

Rasende kinesiske studenter forvandlet det diplomatiske kvarteret i Beijing til en slagmark i dag.

- Drep amerikanerne! ropte mengden.

På hundrevis av plakater ble president Bill Clinton fremstilt med Hitler-bart. Studentene bar t-skjorter med hakekors sprayet på bokstavene «U.S.A.».

Øyenvitner forteller om angrep på vestlige borgere, blant dem en mann som dukket opp med en kinesisk kvinne, noe som skal ha provosert demonstrantene. Også i andre kinesiske storbyer var det i dag store demonstrasjoner mot NATO.

(NTB)