USAs konsulat i Tyrkia angrepet

Seks personer ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks personer ble drept da bevæpnede menn åpnet ild mot politimenn utenfor det amerikanske konsulatet i Istanbul i dag, ifølge tjenestemenn.

Tre politimenn og tre bevæpnede menn mistet livet, ifølge guvernøren i Istanbul, Muammer Guler.

Et vitne sier angriperne kom kjørende i bil til konsulatet, som ligger like utenfor sentrum av Istanbul. Tre personer hoppet ut av bilen og begynte å skyte mot politiet, mens en fjerde person kjørte videre.

Ifølge Guler døde en av politimennene på stedet, mens de to andre døde senere på sykehus. Alle de tre bevæpnede mennene ble også drept under skuddvekslingen. To personer ble såret i hendelsen.

En av politimennene skal ha jobbet på konsulatet, mens de to andre var trafikkbetjenter.

Den amerikanske ambassaden i Ankara sier de er informert om angrepet, men kunne ikke si noe mer om omstendighetene rundt hendelsen.

Tyrkias innenriksminister Besir Atalay kaller de bevæpnede mennene «terrorister», og opplyser at etterforskningen av saken er overlatt til etterforskere som er spesialisert i terrorsaker.

(NTB)

SEKS DREPT: Tre bevæpnede menn angrep det amerikanske konsulatet i Istanbul. De og tre politimenn ble drept i angrepet. Foto: SCANPIX
SEKS DREPT: Tre bevæpnede menn angrep det amerikanske konsulatet i Istanbul. De og tre politimenn ble drept i angrepet. Foto: SCANPIX Vis mer
USAs konsulat i Tyrkia angrepet