USAs kreditorer i Asia har tillit til USA

Japan, Kina og andre av USAs største kreditorer etter sjokkmelding om at landets enorme gjeld kan nedgraderes.

GJELDSHODEPINE: Kinas president Hu Jintao føler seg trygg på at USAs president Barack Obama den amerikanske kongressen vil håndtere budsjettkrisen uten at statsobligasjonene taper verdi. Foto: AFP  / Tim Sloan / Scanpix
GJELDSHODEPINE: Kinas president Hu Jintao føler seg trygg på at USAs president Barack Obama den amerikanske kongressen vil håndtere budsjettkrisen uten at statsobligasjonene taper verdi. Foto: AFP / Tim Sloan / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Store land i Asia som Japan og Kina har lagt seg opp reserver for tusener av milliarder dollar i form av amerikanske statsobligasjoner, og de er naturlig nok ikke interessert i at obligasjonene skal tape verdi.

- USA håndterer sine finanser på forskjellige måter, så jeg vil tro at amerikanske statsobligasjoner i utgangspunktet fortsatt er et attraktivt produkt for oss, sa Japans finansminister Yoshihiko Noda til pressen tirsdag.

Brorparten av Japans valutareserver på 1.200 milliarder dollar består trolig av amerikanske obligasjoner, og det samme gjelder Kina, som takket være sitt enorme eksportoverskudd til USA har reserver for 3.000 milliarder dollar.

Ratingbyrået Standard & Poor's endret mandag sine utsikter for USAs gjeld fra stabil til negativ. Det vil si at toppgraderingen på AAA kan bli redusert om ikke amerikanske politikere innen et par år klarer å kutte det gapende budsjettunderskuddet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer