- USAs krig mot terror har slått feil

USAs globale krig mot terror har slått feil, mener ledende konflikteksperter. Fra toppmøtet i Davos oppfordrer de president Bush til å skifte kurs, skriver Berlingske Tidende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA gikk til krig mot Afghanistan og Irak for å bekjempe terrortrusselen. Men terroristene lever i beste velgående, sier flere uavhengige eksperter, som er samlet på Verdens økonomiske forum i Davos i Sveits.

- Den triste sannhet er at nettoresultatet av krigen mot terror, i hvert fall til nå, har vært mer krig og mer terror. I Irak, hvor terrorisme var den minst rimelige grunn til krig, er terrorisme nå den mest pinefulle av krigens konsekvenser, sier Gareth Evans, Australias tidligere utenriksminister. Han er nå sjef for den anerkjente ekspertgruppen International Crisis Group.

Evans peker samtidig på at terrornettverket al-Qaida har lyktes i å skaffe seg fotfeste i Saudi-Arabia, Marokko, Indonesia og Tunisia, på tross av intensiv jakt på organisasjonen siden terrorangrepene mot USA 11. september 2001, skriver Berlingske Tidende.

NTB