FINNES NISSEN?: Mange barn - og kanskje også noen voksne - tror på julenissen. Det ble derfor ståhei da selveste luftforsvaret i USA avslørte «sannheten». Foto: NTB Scanpix
FINNES NISSEN?: Mange barn - og kanskje også noen voksne - tror på julenissen. Det ble derfor ståhei da selveste luftforsvaret i USA avslørte «sannheten». Foto: NTB ScanpixVis mer

Julenissen:

USAs luftforsvar knuste håpene til barn verden over
- så angret de seg

«Julenissen finnes ikke.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det amerikanske luftforsvaret knuste håpene til barn verden over da de uttalte at «julenissen ikke finnes.»

Denne, for noen sjokkerende, avsløringen var ment som et humoristisk ledd i en «Twitter-krig» mellom to baser i luftforsvaret.

Angret seg fort

Det begynte med at basene Team Minot i Nord-Dakota og Whiteman i Missouri kranglet spøkefullt om hvem av dem som var best. Da steppet luftforsvaret inn med en trussel om at de ikke fikk se på TV i ei uke.

De kom så med den uoppfordrede avsløringen i en ny melding:

«Vi ville ikke gjøre dette, men om dere to ikke kan komme overens, så må vi ... Dere får ikke noe av julenissen i år ... For han finnes ikke!»

Etter at avisa Washington Examiner omtalte avsløringen, som kom fra et så offisielt hold som det amerikanske luftforsvaret, angret de seg.

«Julenissen er ekte! Bare spøker for å få Whiteman og Team Minot til å skjerpe seg».

De skrev også at luftforsvaret holder øye med nissens sledetur hvert år.

«Bekreftet» av staten

Å nekte at julenissen eksisterer, er det motsatte av hva flere andre offisielle, amerikanske myndigheter har gjort tidligere.

CNN skriver at transportdepartementet har godkjent nissens «flyruter», og utenriksdepartementet har bekreftet at han har visumet sitt i orden.

Posten i USA har på sin side levert brev til nissen i over hundre år, og har dedisert en hel informasjonsside om hvordan man skal gå fram for å sende ham sine juleønsker.