USAs maktelite samlet for å høre på Jens

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg blir medlem av en særdeles eksklusiv klubb når han i dag holder tale for en samlet amerikansk kongress.

WASHINGTON D.C.: Kongressen begynte å le da Jens Stoltenberg snakket om den første nordmannen som kom til USA. Video: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Stoltenberg var i går i Det hvite hus hvor han ble hyllet av president Donald Trump. I dag fikk han komme og holde tale for den samlede amerikanske kongressen. Både demokrater og republikanere, senatorer og kongressrepresentanter, de øverste generalene, representanter for diplomatiet, regjeringsmedlemmer og visepresident Mike Pence var blant de frammøtte inne i den fullsatte og symboltunge salen i kongressbygningen.

Applausen runget i det Stoltenberg kom inn håndhilste på folk i salen. Når han begynner å tale, blir han stadig avbrutt av stående applaus.

Målet til Stoltenberg var få fram at Nato var viktig for Europa, men at det også er svært viktig for USA.

Før talen møtte han den mektige demokratiske speakeren Nancy Pelosi.

Takker Jens

- Vi ønsker å takke Nato og generalsekretæren for Natos vennskap, partnerskap og lederskap. Vi takker også Stoltenberg for hans personlige lederskap. I dag gjentar vi Amerikas forpliktelse til Nato, sa Pelosi til Dagbladet og annen presse før talen.

Talen kommer 70 år etter at Nato først ble grunnlagt i Washington D.C. i kjølvannet av andre verdenskrig og med framveksten av den kalde krigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer