Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USAs marine forbyr TikTok

De ansatte som ikke sletter den populære appen trues med å bli kastet ut av intranettet.

FORBYR: Personer som jobber i den amerikanske marinen blir forbudt å bruke den populære appen. Foto: Reuters / Dado Ruvic / NTB scanpix
FORBYR: Personer som jobber i den amerikanske marinen blir forbudt å bruke den populære appen. Foto: Reuters / Dado Ruvic / NTB scanpix Vis mer

Bakgrunnen for avgjørelsen er at den amerikanske marinen mener den populære appen utgjør en trussel for sikkerheten deres. De velger dermed å forby den fra alle ansattes offentlige telefoner.

Marinen vil ikke utdype hva slags trussel appen utgjør, men sier at de forbyr bruken av den for å forhindre eksisterende og framtidige trusler, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det har ikke lykkes nyhetsbyrået å få en kommentar fra TikTok.

TRIKS: Kristina Watts fra Washington, USA delte et triks på Facebook, som hun mener kan avverge et hvert raseriutbrudd hos barna hennes. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Større enn Instagram

TikTok ble lansert av det kinesiske selskapet ByteDance i september 2017 og har blitt en av de mest populære sosiale nettverkene i verden. Med sine 1.5 milliarder registrerte brukere, har tjenesten blitt større enn Instagram.

Brukere laster vanligvis opp korte videoklipp av seg selv hvor de framfører sketsjer, mimer til musikk eller danser.

Tidligere fått motgang

TikTok har tidligere fått motgang på grunn av sensur av innhold, som kinesiske myndigheter mener er sensitivt.

I november kom selskapet ut med en beklagelse for å ha fjernet en viral video som fordømte kinesiske myndigheters inngrep mot muslimer i Xinjang-regionen i Kina.

Tidligere i desember ble det kjent at appen dropper en omstridt metode for å begrense netthets, der innlegg fra «spesielle brukere» fikk mindre rekkevidde fordi de kunne skape trakassering.

Personer som ble klassifisert som «mottakelige for trakassering eller netthets, basert på deres fysiske eller mentale tilstand» fikk rekkevidda på innlegg innskrenket, skrev den tyske bloggen for digitale rettigheter, NetzPolitik.