I UNÅDE: Martin Shkreli mener selv anklagene og FBIs etterforskning av ham kommer som følge av prisjusteringen på mer enn 4000 prosent selskapet hans gjorde på aids-medisin. Han nekter for anklagene, men søksmål og bedragerianklagene får flere konsekvenser. Her blir han bort fra et rettslokale i New York torsdag i forrige uke.  Foto:  EPA/ANDREW GOMBERT/NTB scanpix
I UNÅDE: Martin Shkreli mener selv anklagene og FBIs etterforskning av ham kommer som følge av prisjusteringen på mer enn 4000 prosent selskapet hans gjorde på aids-medisin. Han nekter for anklagene, men søksmål og bedragerianklagene får flere konsekvenser. Her blir han bort fra et rettslokale i New York torsdag i forrige uke. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT/NTB scanpixVis mer

«USAs mest forhatte mann» sparket og hacket

Pågrepet og siktet for bedrageri i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ikke mange ukene siden de eneste tilgjengelige bildene av Martin Shkreli (32) var en skjermdump fra en video der han smilende forsvarer seg selv etter at han ble toppsjef for et legemiddelfirma og økte prisen på nødvendig aids-medisin med 4000 prosent.

Shkreli ble raskt omtalt som «USAs mest forhatte mann» for strategien, og fikk enorm oppmerksomhet. Selv om han fra før er anklaget for både bedrageri og økonomisk utroskap, vekket det enorm oppmerksomhet da han i forrige uke ble pågrepet og siktet for investeringsbedrageri tilknyttet et hedgefond og firmaet Retrophin Inc han var leder for.

Bildebasen av den unge legemiddelsjefen ble raskt større etter at betjenter fra Det føderale politiet (FBI) satte ham i håndjern forrige uke, og siden den gang har ikke Shkreli hatt lykken med seg.

Sparket Før i dag var han direktør for firmaene Turing Pharmaceuticals og KaloBios Pharmaceuticals Inc.

Shkreli ble internasjonalt kjent som «USAs mest forhatte mann» etter at han hevet prisen på aids-medisinen Daraprim fra omtrent 149 kroner til 6210 kroner per pille. Det var i Turin Pharmaceuticals.

KaloBios Parmaceutival er et lite legemiddelfirma som var på randen av konkurs før Shkreli forrige måned kjøpte opp majoriteten av aksjene i selskapet.

I dag er det imidlertid slutt, og Shkreli har fått sparken som direktør for selskapet som følge av bedragerianklagene mot ham, skriver CNN. Fredag ble det kjent at han også trapper ned som direktør i Turing Pharmaceuticals.

Og om ikke det skulle være nok, ble også Shkrelis Twitter-konto hacket, ifølge Reuters.

Hackingen skjedde på søndag, bare timer etter at Shkreli hadde gått ut med en melding der han hevdet han ikke var skyldig i bedragerisaken.

- Den ble hacket. Vi jobber med Twitter for å få det fikset, sier Craig Stevens, talsmann for Shkreli.

- Grunnløse anklager I tillegg holdt Shkreli en liveseanse på YouTube, og det undersøkes også om denne kan ha blitt hacket ved en anledning.

Uansett var det en serie absurde Twitter-meldinger som dukket opp fra Shkrelig konto etter at han ble hacket.

«Jeg er nå en gud» sto det under brukeren som også hadde endret visningsnavnet til «Martin The God».

«Noen som vil ha gratis penger? Jeg er villig til å donere hundretusener til frivillige organisasjoner før jeg reiser i fengsel ...»

«Jeg har aids nå, bra pilla er her for 700 dollar» var blant meldingene som dukker opp på Shkrelis Twitter-konto.

Mandag kveld melder han at han selv har kontroll over kontoen og at han er sikker på at han vil gå fri for alle anklagene, som han mener er grunnløse.

Mange anklager mot Shkreli Anklagene mot Shkrelig omhandler alt fra villedende informasjon til investorer, forsøk på å tilegne seg penger fra tidligere ansatte, samt trusler mot en kollega og hans familie.

Shkrelis ekskjæreste har også beskyldt ham for seksuell trakassering, ifølge Vice.

Han har også tidligere blitt anklaget for innsidehandel og svindel tilknyttet Retrophin Inc - firmaet han nå er arrestert i forbindelse med.

- Dette er klipp-og-lim søksmål fra opportunistiske advokater. De veit hva de driver med, har Shkreli tidligere sagt til Business Insider i forrige uke om anklagene fra investorene i firmaet.

Nå skal han i retten sammen med Evan Greebel, en partner i et advokatfirma som hadde et samarbeid med Retrophin Inc.