USAs Midtøsten-mekler i nye samtaler med Arafat

Jerusalem: Den amerikanske fredsmekleren George Tenet fortsetter sitt arbeid for å styrke våpenhvilen mellom israelere og palestinere. Tirsdag var Tenet i nye samtaler med palestinernes president Yasser Arafat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelsk kringkasting meldte tidlig på ettermiddagen at Tenet hadde gitt opp sine meklingsforsøk, og lagt skylden for fiaskoen på palestinerne. Denne meldingen ble noen timer senere tilbakevist av en talsmann for USAs Israel-ambassade.

Tenet møtte tirsdag ettermiddag Yasser Arafat i det israelerne beskrev som et siste forsøk på å forhindre et sammenbrudd i meklingsforsøket.

- Han mener det er gjort gode framskritt, og at partene opptrer ansvarlig og seriøst, sa ambassadetalsmannen Philip Reeker.

Kvelden før hadde Tenet presentert en revidert utgave av sin fredsplan for begge parter i konflikten. Statsminister Ariel Sharon sa at israelerne «ikke er overbegeistret» over enkelte av punktene Tenet la fram, men at den reviderte planen likevel var et framskritt.

Philip Reeker bekreftet at Tenet tirsdag overveide å reise en tur hjem til USA. Men det betyr i så fall bare et midlertidig avbrudd i samtalene, og ikke at meklingsforsøket har brutt sammen, understreket ambassade-talsmannen.

(NTB)