Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USAs nye superfly styrtet i havet

«Waverider» ble bølgemat.

STYRTET: Det amerikanske flyvåpenets test av det ubemannede superflyet «Waverider» endte med styrt etter bare 16 sekunder. Foto: REUTERS/US Air Force/Handout/NTB Scanpix
STYRTET: Det amerikanske flyvåpenets test av det ubemannede superflyet «Waverider» endte med styrt etter bare 16 sekunder. Foto: REUTERS/US Air Force/Handout/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske flyvåpenets test av det ubemannede superflyet «Waverider», endte med styrt.

Flyet er laget for å fly i seks ganger lydens hastighet, noe som tilsvarer rundt 7.300 kilometer i timen.

Onsdag ble flyet sluppet fra et B-52 bombefly over det sørlige California. Bare 16 sekunder senere, før man hadde rukket å starte opp den spesiallagede scramjet-motoren, styrtet det i havet.

- Alle våre data tydet på at vi hadde sikret riktige forhold for tenning av motoren, og vi hadde godt håp om å nå våre mål med testen, sier prosjektlederen Charlie Brink.

Til tross for den mislykkede testflygingen har Pentagon store forventninger til at utviklingen av nye og ultraraske, ubemannede fly skal sikre USA fortsatt dominans i lufta.

En prototype av Waverider nådde under sin første testflyging i mai 2010 en hastighet på drøyt 6.100 kilometer i timen. Også den testen gikk imidlertid galt og var over etter bare tre minutter som følge av tekniske problemer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media