VISSTE IKKE: USAs utenriksminister John Kerry hevdet under en konferanse i London torsdag at både han og Obama er blitt oppmerksomme på ting de ikke visste om USAs overvåking som følge av medieavsløringene om etterretningstjenesten NSA. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
VISSTE IKKE: USAs utenriksminister John Kerry hevdet under en konferanse i London torsdag at både han og Obama er blitt oppmerksomme på ting de ikke visste om USAs overvåking som følge av medieavsløringene om etterretningstjenesten NSA. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

- USAs overvåking har gått for langt

Utenriksminister John Kerry sier at verken han eller Obama ikke visste om USAs overvåkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister John Kerry innrømmer at USAs overvåking i noen tilfeller har gått for langt.

Under en konferanse i London torsdag, hvor Kerry deltok via videolink, forsvarte han overvåking som et verktøy for å hindre terrorisme.

Samtidig bekreftet han at president Barack Obama har bedt om en gjennomgang av virksomheten til USAs etterretningstjenester.

- Jeg erkjenner, slik presidenten også har gjort, at noe av dette har gått for langt, sa den amerikanske utenriksministeren.

Han hevdet at både han og Obama er blitt oppmerksomme på ting de ikke visste om USAs overvåking som følge av medieavsløringene om etterretningstjenesten NSA.

Deler av overvåkingen har gått på autopilot fordi den nødvendige teknologien eksisterer, innrømte Kerry.

Tidligere denne uken sa en talsmann for Det hvite hus, Jay Carney, at det bør legges flere begrensninger på USAs overvåking. En gjennomgang av de amerikanske etterretningstjenestenes virksomhet skal være ferdig innen årsskiftet, ifølge Carney.

(NTB)