USAs president anklages for å håne Greta (16) på Twitter

- Hun virker som en lykkelig jente.

I TÅRER: Under et panel i forbindelse med åpningen av FNs Global Climate Action Summit, ente aktivist Gretha Tunberg i tårer under en emosjonell appell. Video: Ap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag talte den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg til verdensledere i FNs hovedkvarter. Thunberg var tydelig sint og hadde tårer i øynene da hun refset lederne og anklaget dem for å ikke ha forstått alvoret.

- Hvordan våger dere! Vi kommer aldri til å tilgi dere. Vi kommer ikke til å la dere slippe unna med dette, sa Thunberg.

Sarkastisk kommentar

Tidlig tirsdag morgen norsk tid retvitret USAs president en video av klimatalen til Thunberg, og la ved sin egen kommentar, som blir oppfattet som sarkastisk.

«Hun virker som en veldig lykkelig ung jente, som ser fram til en lys og vidunderlig framtid. Så fint å se!», tvitret presidenten.

Twitter-meldingen fra Trump fikk hele 7500 kommentarer på 30 minutter. Noen av Trumps støttespillere hyllet presidenten, men mange reagerer også ganske sterkt på Trumps kommentar.

«At USAs president kommer med en sarkastisk, nedsettende kommentar for å gjøre narr av en 16-åring som er lidenskapelig opptatt av å kjempe mot klimaendringene er et nytt lavpunkt for Trump. Motbydelig», skriver den politiske aktivisten Eugen Gu på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer