Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USAs rikeste nordmann kjøper luksusbolig i Oslo

Christian Ringnes' boligsatsing på Majorstuen har fått den norske hedgefondmilliardæren Ole Andreas Halvorsen til å grave dypt i lommeboken.

 Dyre kvadratmetre:  Ole Andreas Halvorsen blar opp 144.000 per kvm. i Jacob Aalls gate 2. Foto: Håkon Sæbø/FA
Dyre kvadratmetre: Ole Andreas Halvorsen blar opp 144.000 per kvm. i Jacob Aalls gate 2. Foto: Håkon Sæbø/FA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):  Det er mange år og enda flere milliarder siden den tidligere norske marinejegeren flyttet fra Fredrikstad til Manhatten for å slå seg opp som forvalter. Nå setter han én fot tilbake i gamlelandet, skriver Finansavisen.

Halvorsen har bladd opp totalt 30 millioner kroner for penthouseleiligheten i Christian Ringnes-utbyggingen Jacob Aallsgate 2 på Majorstuen vis-a-vis Frogner stadion.

Halvorsen tok sjøkrigsskole og var marinejeger før han i to perioder jobbet i Morgan Stanley, oppstykket av en MBA-utdannelse ved Stanford. Halvorsen forvaltet Julian Robertsons Tiger Management fra 1992 frem til han startet sitt eget Viking Capital og bygget opp sine egne milliarder.

144.000 kvadratmeteren Av tinglysningen fremgår det at Halvorsen har betalt 4,5 millioner kroner for en liten 40 kvadratmeters tjenesteleilighet. Dertil har han betalt 23,35 millioner kroner for penthouseleiligheten på toppen av bygget. Denne er på 168 kvadratmeter og har i tillegg store terrasser rundt leiligheten, skriver Finansavisen.

De oppgitte prisene fremstår som grunnpriser. På toppen av dette kommer en betydelig sum i form av tilvalg, hvilket gjør at leilighetene fort kommer opp i 30 millioner kroner totalt. Det gir en kvadratmeterpris på pene 144.000 kroner.

Halvorsen står ikke registrert med andre eiendommer i Norge så nær som en festetomt ved Gudbrandsgard hotell på Kvitfjell.

Flere nyheter - Bivirkningene i boligmarkedet kan bli kraftige
Sjeføkonom om boligboble: - Vi utelukker det ikke Spår boligprisene opp 22 prosent i Oslo

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!