USAs sentralbank forlenger krisetiltak

Nyheten sendte både aksjekurser og oljepriser nedover.

NEW YORK: Arbeidet på børsen i New York fortsatte i mens lederen av Federal Reserve, Ben Bernake, holdt sin tv-tale. Foto: John Moore/Getty Images/AFP/NTBScanpix
NEW YORK: Arbeidet på børsen i New York fortsatte i mens lederen av Federal Reserve, Ben Bernake, holdt sin tv-tale. Foto: John Moore/Getty Images/AFP/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sentralbanken, Federal Reserve, kunngjorde onsdag at den utvider den såkalte Operasjon Twist med 267 milliarder dollar. Samtidig blir krisetiltaket, som opprinnelig utløper denne måneden, forlenget til å vare ut året.

Federal Reserve kunngjør samtidig at prognosene for vekst i den amerikanske økonomien neste år nedjusteres fra mellom 24, til 2,9 prosent til mellom 1,9 og 2,4 prosent. Også prognosene for vekst i de to neste årene nedjusteres.

Nedgang Signalene fra sentralbanken satte umiddelbart sitt preg på de amerikanske børsene. Industriindeksen Dow Jones endte med en nedgang på 0,10 prosent, mens teknologitunge Nasdaq hadde en ørliten oppgang på 0,02 prosent. Den bredt sammensatte Standard & Poor's 500-indeksen falt 0,17 prosent.

Oljeprisen sank også kraftig onsdag. Nordsjøolje av Brent-kvalitet for levering i august hadde en nedgang på over 3 dollar og endte på 92,69 dollar fatet. Det er det laveste prisnivået siden 17. desember 2010.

Operasjon Twist Sentralbanken lanserte Operasjon Twist i september i fjor. Krisetiltaket innebærer at banken lover massivt kjøp og salg av statsobligasjoner for å sikre lavere rente og stimulere økonomien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer