Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USAs sikkerhetsrådgiver: Nord-Koreas oppførsel kan ikke fortsette

Samarbeider med Kina. 

PARADE: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un under gårsdagens militærparade. Foto: KCNA / AP / NTB Scanpix
PARADE: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un under gårsdagens militærparade. Foto: KCNA / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også Kina er nå enig med verdenssamfunnet om at Nord-Koreas «truende oppførsel» ikke kan fortsette, sier USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver H.R. McMaster.

McMaster sier i et intervju med det amerikanske TV-selskapet ABC News at USA samarbeider med Kina om «en rekke muligheter» for hvordan de skal svare på Nord-Koreas kjernefysiske opprustning.

Uttalelsene er den første bekreftelsen på at Kina og USA samarbeider om en plan om hvordan de skal håndtere Nord-Korea, skriver BBC.

Washington har presset på for å få Kina til å øve press på Nord-Korea. President Donald Trump tvitret nylig om at samarbeidet med Kina om Nord-Korea-spørsmålet.

- Presidenten har gjort det klart at han ikke vil akseptere at USA og landets allierte og partnere i regionen trues av dette fiendtlige regimet og dets kjernefysiske våpen, sa McMaster i intervjuet, som ble gjort under et besøk den amerikanske sikkerhetsrådgiveren er på i Kabul i Afghanistan.

USAs visepresident Mike Pence kalte tidligere søndag Nord-Koreas mislykkede missiltest for en provokasjon og lover Sør-Korea full amerikansk støtte mot trusselen fra nord.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media