PARADE: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un under gårsdagens militærparade. Foto: KCNA / AP / NTB Scanpix
PARADE: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un under gårsdagens militærparade. Foto: KCNA / AP / NTB ScanpixVis mer

USAs sikkerhetsrådgiver: Nord-Koreas oppførsel kan ikke fortsette

Samarbeider med Kina. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også Kina er nå enig med verdenssamfunnet om at Nord-Koreas «truende oppførsel» ikke kan fortsette, sier USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver H.R. McMaster.

McMaster sier i et intervju med det amerikanske TV-selskapet ABC News at USA samarbeider med Kina om «en rekke muligheter» for hvordan de skal svare på Nord-Koreas kjernefysiske opprustning.

Uttalelsene er den første bekreftelsen på at Kina og USA samarbeider om en plan om hvordan de skal håndtere Nord-Korea, skriver BBC.

Washington har presset på for å få Kina til å øve press på Nord-Korea. President Donald Trump tvitret nylig om at samarbeidet med Kina om Nord-Korea-spørsmålet.

- Presidenten har gjort det klart at han ikke vil akseptere at USA og landets allierte og partnere i regionen trues av dette fiendtlige regimet og dets kjernefysiske våpen, sa McMaster i intervjuet, som ble gjort under et besøk den amerikanske sikkerhetsrådgiveren er på i Kabul i Afghanistan.

USAs visepresident Mike Pence kalte tidligere søndag Nord-Koreas mislykkede missiltest for en provokasjon og lover Sør-Korea full amerikansk støtte mot trusselen fra nord.

(NTB)