«Bump stocks» er en innretning som festes på halvautomatiske våpen for å øke skytetakten. Foto: AP Photo / Rick Bowmer
«Bump stocks» er en innretning som festes på halvautomatiske våpen for å øke skytetakten. Foto: AP Photo / Rick BowmerVis mer

USAs våpenlobby åpner for nye våpenregler

Den amerikanske våpenlobbyen NRA oppfordrer amerikanske myndigheter til å vurdere nye restriksjoner rundt halvautomatiske våpen i etterkant av masseskytingen i Las Vegas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): National Rifle Associations (NRA) ber de føderale myndighetene i USA å vurdere hvorvidt såkalte «bump stocks» er forenelig med loven, samt om de burde være gjenstand for ytterligere restriksjoner.

Det opplyser NRA i en uttalelse torsdag.

Oppfordringen kommer i etterkant av masseskytingen i Las Vegas, der massedrapsmannen Stephen Paddock drepte 59 personer og skadet 489.

«Bump stocks» er en innretning som festes på halvautomatiske våpen for å øke skytetakten, og som Stephen Paddock brukte under masseskytingen.

Talskvinne for USAs president Donald Trumps, Sarah Huckabee Sanders, sier på en pressebrifing torsdag at presidenten er åpen for å «ha en samtale om bump stocks», men at han ikke ønsker å ta forhastede beslutninger underveis i en etterforskning, skriver Fox News på Twitter.

Flere kjendiser og politikere har refset den amerikanske våpenpolitikken etter massakren i Las Vegas.

Hillary Clinton, som tapte kampen om å bli USAs president mot Donald Trump, og som i valgkampen i fjor flere ganger tok til orde for tøffere våpenlover, var raskt ute med å kritisere NRA etter massakren.

- Publikum løp da de hørte lyden av skuddene. Tenk hvor mange som hadde dødd om skytteren hadde en lyddemper, som NRA (National Rifle Association) vil det skal bli enklere å få tak i. Vår sorg er ikke nok. Vi kan og må legge politikk til side og stå opp mot NRA, og jobbe sammen for å forhindre at dette skjer igjen, skrev Hillary Clinton på Twitter kort tid etter hendelsen.

Senest torsdag kritiserte hun det republikanske paritet for å støtte NRA da hun gjestet «The Tonight Show» med Jimmy Fallon.

- Jeg kan ikke tro at et helt parti i det beste landet på jorda er totalt solgt til våpenlobbyen og vil gjøre alt de blir beordret til, til tross for tap av liv, sa hun til Fallon under TV-sendingen og fortsatte:

- Det store flertallet av amerikanere og det store flertallet av pistoleiere vet at vi trenger fornuftige våpensikkerhetstiltak, skriver Fox News.