Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Usedvanlig dyktig statsråd

Stoltenberg tror ikke oppstyret om venner og ledelsesstil svekker Giskes posisjon som statsråd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) tror ikke oppstyret rundt kulturminister Trond Giskes venner og ledelsesstil svekker hans posisjon som statsråd.

- Til det er det ikke annet å si enn at Trond Giske er en usedvanlig dyktig statsråd som har levert imponerende resultater det drøye året han har sittet som kulturminister. Fokuset bør ligge der, sier Stoltenberg til Dagsavisen.

Statsministeren viser til Giskes aktive innsats for å få mer penger og bedre ordninger for de fleste kulturformål, og mener det beror på at Giske er et spesielt politisk talent.

- Økte rammer til film, musikk, dans og så videre. Altså, listen over Giskes politiske seire som statsråd er svært lang, sier Stoltenberg.

Det har ikke manglet på oppslag om Giske i norske medier de siste ukene. Han er blitt sterkt kritisert for sitt nære vennskap med Ari Behn og hans kone, prinsesse Märtha, og han har fått kritikk mot seg for en ekstravagant 40-årsfeiring, og ikke minst for et påstått anstrengt forhold til sitt eget embetsmannsverk.

(NTB)

Hele Norges coronakart