Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Useriøs journalistikk

Leserinnlegg fra Christer Tromsdal om Dagbladets artikkel «Slik vil finanskjendiser knuse voldtektsoffer (27)».

KRISTISK: Tromsdal mener en hver som opplever å få falske anklager mot seg i retten, ville forfulgt de anklagene med sikte på å få den som fremsatte dem dømt i ettertid. 

Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
KRISTISK: Tromsdal mener en hver som opplever å få falske anklager mot seg i retten, ville forfulgt de anklagene med sikte på å få den som fremsatte dem dømt i ettertid. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg reagerer kraftig på Dagbladets presentasjon av saken. Dagbladets såkalte avsløring er ingen avsløring i det hele tatt. Dagbladet har på ett møte med den ene finansmannen fått et notat og opplysninger om hva de to finansmennene mener er en uriktig anmeldelse og uriktig forklaring for retten.

Jeg har anmeldt 27-åringen for falsk forklaring. Det gjorde jeg etter at kvinnen i lagmannsretten i fjor sommer beskyldte meg for å ha voldtatt henne i forbindelse med at hun var innkalt som et frifinnende vitne for meg.

Jeg var anklaget for å ha voldtatt min ekskone den natten 27-åringen lå over i min leilighet.  

Beskyldningene om voldtekt fra 27-åringen ble aldri ble fulgt opp av ØKOKRIM som hadde tiltalt meg for voldtekt.

Jeg ble frikjent i lagmannsretten 2010 for hele voldtektstiltalen.  

Det faktum at jeg etter en slik opplevelse velger å anmelde 27-åringen for falsk anmeldelse har ingenting med å «knuse et voldtektsoffer»  å gjøre. Det har med rettsikkerhet å gjøre. Jeg tror enhver som opplever å få falske anklager mot seg i retten, ville forfulgt de anklagene med sikte på å få den som fremsatte de dømt i ettertid.

I Dagbladets sak fokuseres det på at 27-åringen ikke valgte å anmelde forholdet. Det er i og for seg riktig, men det var på at langt tidligere tidspunkt, og er i seg selv med på å trekke kvinnens forklaring i tvil. Hun ønsker ikke å anmelde meg på grunn av den store påkjenningen, men det hun i stedet gjør er å opptre i en åpen lagmannsrett og forklare seg detaljert om det som hun hevder har skjedd.
Den samme kvinnen har da tidligere anmeldt en annen finanskjendis for voldtekt om lag ett år tidligere. Før denne saken dukker opp i rettsystemet, blir hun i følge sin egen forklaring voldtatt på nytt. Men denne saken velger hun å tie om. Den kommer aldri offentligheten for øre, før hun forklarer seg i retten.

En annen svært sentral detalj Dagbladet heller ikke har trukket inn, til tross for at de har fått opplysninger om det, er det faktum at kvinnens sykejournal står i sterk kontrast til hennes forklaringer i retten, og opplysninger i avhør med Økokrim.

Av Christer Tromsdal

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media