- Useriøse skatteløfter fra Frp

Frp har ikke kontroll med skatteløftene som gis landet rundt, mener Ap-representant Torgeir Micaelsen.

VARMT TAKSAMETER: Frp-leder Siv Jensen har neppe kontroll med alle skattelettelsene som Frp'ere landet rundt kommer med, sier Ap-representant Torgeir Micaelsen. Han mener Frp-taksameteret når det gjelder skattelettelser nå er oppe i 67 milliarder kroner. FOTO: SCANPIX
VARMT TAKSAMETER: Frp-leder Siv Jensen har neppe kontroll med alle skattelettelsene som Frp'ere landet rundt kommer med, sier Ap-representant Torgeir Micaelsen. Han mener Frp-taksameteret når det gjelder skattelettelser nå er oppe i 67 milliarder kroner. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): -Frp-taksameteret går varmt. På grunnlag av ulike skatte- og avgiftsløfter Frp har kommet med, er det nå oppe i 67 milliarder kroner.

-Det betyr enten tidenes magaplask i brutte valgløfter eller, hvis man følger Erna Solberg og handlingsregelen. betyr det tidenes kutt i velferdstjenester. Hvis man gjennomfører løftene, vil det bety en eksplosjon i renter og økt arbeidsløshet, sier medlem i finanskomiteen, Torgeir Micaelsen (Ap) til Dagbladet.no.

67 milliarderI Dagbladet i går anslo Frp-nestleder Per sandberg en skattelettelse på omlag 30 milliarder i statsbudsjettet for 2010. Men ifølge Mikaelsen har partiet gjennom løfter som koster 67 milliarder kroner.

1. Frp har mange ganger sagt at de vil fjerne hele formueskatten. Det koster omlag 10 milliarder kroner ekstra utover det som ligger i alternativt budsjett for 2009.

2: Frp vil fjerne arveavgiften. Det koster omlag 1,8 milliarder kroner ekstra utover det som ligger i Frps alternative budsjett for 2009.

3. Frp vil ha ned prisene på bensin og diesel. Det koster omlag 9 milliarder ekstra utover det som ligger i Frps forslag til alternative budsjett for 2009

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer