Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Useriøse skatteløfter fra Frp

Frp har ikke kontroll med skatteløftene som gis landet rundt, mener Ap-representant Torgeir Micaelsen.

VARMT TAKSAMETER: Frp-leder Siv Jensen har neppe kontroll med alle skattelettelsene som Frp'ere landet rundt kommer med, sier Ap-representant Torgeir Micaelsen. Han mener Frp-taksameteret når det gjelder skattelettelser nå er oppe i 67 milliarder kroner. FOTO: SCANPIX
VARMT TAKSAMETER: Frp-leder Siv Jensen har neppe kontroll med alle skattelettelsene som Frp'ere landet rundt kommer med, sier Ap-representant Torgeir Micaelsen. Han mener Frp-taksameteret når det gjelder skattelettelser nå er oppe i 67 milliarder kroner. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): -Frp-taksameteret går varmt. På grunnlag av ulike skatte- og avgiftsløfter Frp har kommet med, er det nå oppe i 67 milliarder kroner.

-Det betyr enten tidenes magaplask i brutte valgløfter eller, hvis man følger Erna Solberg og handlingsregelen. betyr det tidenes kutt i velferdstjenester. Hvis man gjennomfører løftene, vil det bety en eksplosjon i renter og økt arbeidsløshet, sier medlem i finanskomiteen, Torgeir Micaelsen (Ap) til Dagbladet.no.

67 milliarder
I Dagbladet i går anslo Frp-nestleder Per sandberg en skattelettelse på omlag 30 milliarder i statsbudsjettet for 2010. Men ifølge Mikaelsen har partiet gjennom løfter som koster 67 milliarder kroner.

1. Frp har mange ganger sagt at de vil fjerne hele formueskatten. Det koster omlag 10 milliarder kroner ekstra utover det som ligger i alternativt budsjett for 2009.

2: Frp vil fjerne arveavgiften. Det koster omlag 1,8 milliarder kroner ekstra utover det som ligger i Frps alternative budsjett for 2009.

3. Frp vil ha ned prisene på bensin og diesel. Det koster omlag 9 milliarder ekstra utover det som ligger i Frps forslag til alternative budsjett for 2009

4: Frp vil fjerne eiendomsskatten i kommunene. Det koster om lag seks milliarder kroner (KOSTRA-tall fra 2008) utover det som ligger i Frps alternative forslag til budsjett.

5: Frp vil ha svenske alkohol- og tobakksavgifter i Norge. Her snakker vi fort om 6-7 milliarder kroner ekstra.

6: FrP vil fjerne NRK-lisensen. Det koster omlag 4 milliarder kroner.

7: FrP vil fjerne alle bompenger. Det koster minst 12 milliarder kroner. Dette er en sak som loves hyppig av FrPs kandidater lokalt.

Useriøst
Dette viser at totalt har Frp lovet nesten 67 milliarder i skatte- og avgiftskutt. Dette er helt useriøst. Konsekvensene er svært stor, enten den ene eller den andre veien. Men jeg tror ikke partiledelsen har kontroll med alt som blir sagt av Frp'ere rundt omkring. Taksameteret går litt for fort, sier Micaelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media