Useriøst fra Michelet

En demokratisk innføring av sharia er bare et lite hakk bedre enn væpna islamsk revolusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SLØR: Dagbladets kommentator Marte Michelet lufter en del meninger om både Hege Storhaug og hennes nye bok, «Tilslørt. Avslørt. Et oppgjør med norsk naivisme», i Dagbladet 5. oktober.

Michelets kanskje mest sentrale poeng er at Storhaug angivelig ikke skiller mellom «fredelig religionsutøvelse og militant islamisme» hva angår bruken av slør. Noe Storhaug gjør. Men den relevante distinksjon i denne sammenheng går ikke mellom militante og ikke-militante former for islamisme, men mellom islamisme på den ene siden, og en ikke-politisk, ikke-islamistisk praktisering av islam på den annen.

Human Rights Service legger seg ikke opp i hvordan kulturmuslimer utøver sin religion eller hva slags kulturplagg de bærer. Poenget med å advare mot det islamistiske sløret, er at dette er et religionspolitisk symbol som i sin betydning står i opposisjon til sentrale menneskerettigheter og det sekulære demokratiet.

For å sette dette poenget i et nøtteskall: En fredelig og demokratisk innføring av sharia vil være bare et ganske lite hakk bedre enn væpna islamsk revolusjon, og vil kollidere med en vestlig forståelse av menneskerettighetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer