Usikker framtid for Jodie

Den tidligere siamesiske tvillingen Jodie er i stabil form, melder sykehuspersonalet. Men ingen vet hvilket liv hun har framfor seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tre måneder gamle Jodie ble atskilt fra sin siamesiske tvillingsøster tirsdag denne uka. Siamesersøster Mary døde under operasjonen, mens tilstanden for Jodie er stabil.

- Jodie er bra, hun spiser normalt og er komfortabel, sier talskvinnen for St. Mary's Hospital i Manchester til CNN.

Vet lite

Jodie puster nå ved egen hjelp, og eksperter sier at sjansene for at jenta skal få et tilnærmet normalt liv er gode. Hva de mener med et tilnærmet normalt liv, er ganske uklart. Her er deres spådommer sålangt:

  • Hun blir nok normalt intelligent.
  • Mest sannsynlig vil hun kunne gå.
  • Jodie vil få et middels langt liv.
  • Og kanskje kan hun til og med få barn.

Melder ekspertene som innrømmer at de foreløpig ikke vet noe sikkert.

Vanskelig

Valget om at de to jentene måtte separeres fra hverandre var veldig vanskelig. Hvis legene ikke hadde gjennomført den 20 timer lange operasjonen, ville begge småjentene dødd innen kort tid. Foreldrene til Jodie ønsket ikke at Mary og Jodie skulle atskilles på grunn av deres religion.

Nå tilbyr tv-kanalene over hverandre for å få det maltiske ekteparet til å stå fram med historien som har engasjert hele Storbrittania denne høsten.

Jodie og Mary var sammenvokst i underlivet, og hadde felles ryggrad. Jodie var den sterkeste av de to. Det var hennes lunger og hjerte som holdt liv i de to fram til og med tirdag.

<B>I LIVE:</B> Men hvilket liv som venter den tre måneder gamle Jodie, er helt uvisst.