Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Usikker framtid for Marthon

HAUGESUND (Dagbladet): Lagerarbeider Marthon Hagesæther (34) aner ikke om han fortsatt har jobb ved Umoe Haugesund om et halvt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2500 personer jobber i dag ved Umoe Haugesund. Selv med 13 års ansiennitet risikerer tobarnsfaren å miste arbeidet på grunn av harde tider i verkstedsnæringen.

- Jeg håper og tror at jeg ikke blir blant de første som må gå. Men det er klart jeg er bekymret, sier Hagesæther.

Han, samboer Camilla og deres to døtre bor i et nytt hus. Det ble bygd for ett år siden mens Norge gikk så det suste og rentene var lave.

En måned etter at banken hadde lånt dem en million kroner, kom renteoppgangen, og nå er familien truet av at høye oljepriser stopper alle nye byggeprosjekter offshore.

- Jeg har tenkt på hvordan vi skal håndtere lånet vårt, hvis det går galt. Banken har sagt seg villig til å tilby ordninger. Men jeg håper det ikke kommer så langt, sier Hagesæther.

Umoe Haugesund er ett av flere norske verft som går vanskelige tider i møte. Etter 20. august fins det ingen store oppdrag så langt noen kan se, og de ansatte lever i usikkerhet.

- Umoe har vært i krise før, men denne gangen er det spesielt. Det er full stans i oljesektoren, og i verste fall kan det ta to år før det blir ny aktivitet, sier Marthon.

Foreløpig tar familien en dag av gangen. Alt er så usikkert. Først om en måned vil bedriftsledelsen konkludere med hvor hardt Umoe blir rammet.

- Det eneste som er sikkert, er at vi går usikre tider i møte, sier Marthon Hagesæther.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media