TØFT: Justisminister Knut Storberget, her i Regjeringskvartalet med Sveriges justisminister Beatrice Ask og politiets innsatsleder Thor Langli, er usikker på om han vil tilbake til Høyblokka.
Foto: Sara Johannessen / Scanpix .
TØFT: Justisminister Knut Storberget, her i Regjeringskvartalet med Sveriges justisminister Beatrice Ask og politiets innsatsleder Thor Langli, er usikker på om han vil tilbake til Høyblokka. Foto: Sara Johannessen / Scanpix .Vis mer

- Usikker på om jeg orker å dra tilbake i høyblokka

Storberget har ikke satt sine bein i sin gamle arbeidsplass i regjeringskvartalet siden 22. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er en politisk avgjørelse som må tas, men personlig er jeg usikker på om jeg orker å dra tilbake på jobben, sier Storberget til Dagens Næringsliv.

Storberget sier han forstår at debatten om riving eller rehabilitering av den monolittformede høyblokken skaper sterke reaksjoner blant ansatte som ble rammet av terroren.

Avdelingsdirektør Tom Brunsell (61) i Justisdepartmentet sa i forrige uke at det aldri vil være aktuelt å gå på jobb igjen i en rehabilitert høyblokk.

- Jeg har et sterkt behov for å slå ring om mine ansatte, som har havnet i en ekstrem situasjon, sier Storberget.

Han mener menneskelige hensyn må tas når spørsmålet om riving eller rehabilitering skal tas, men vil ikke selv si hva han mener er det beste.

Åtte personer ble drept i bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet, 69 ble drept i massakren på Utøya.

(NTB)