Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Usikkerhet rundt tilbaketrekking fra Kandahar

Ifølge CNN hersker det tvil om hvorvidt Taliban har trukket seg ut av byen. Ifølge Taliban vil de kjempe for byen til siste soldat, og at de ikke har planer om å trekke seg ut av byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordalliansen krever at britene reiser hjem

I går kom rapportene om at Taliban ville trekke seg ut av Kandahar. Ifølge Afghan Islamic Press hadde Taliban-sjefen mulla Mohammed Omar gått med på å overlevere Kandahar til lokale stammeledere, mens han selv ville ta seg opp i fjellene med sine fol. Ifølge nyhetsbyrået skulle de kjempe mot sine fiender fra fjellsidene.

I dag hersker det imidlertid usikkerhet om hvorvidt Taliban-styrkene har trukket seg ut av sitt hovedsete Kandahar, melder CNN.

Avviser tilbaketrekking

Talibans talsmenn avviser at Mulla Mohammed Omar har gitt Taliban-styrkene ordre om å trekke seg ut av Kandahar som huser regimets hovedkvarter.

- Meldingene om tilbaketrekking har ingen rot i virkeligheten, sier talsmannen Maulvi Najibullah til Reuters.

Ifølge den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera er tusenvis av Taliban-tilhengere fortsatt i byen Kandahar og i området rundt.

- Våre styrker, som teller flere tusen mann, har bestemt seg for å forsvare både Kandahar, naboprovinsene og islams religion og lover, sier en talsmann for Mulla Omar Tayyeb Agha.

Øyenvitner så i dag små grupper av Taliban-soldater og kjøretøyer forlate Kandahar for å reise mot nordvest og byen Herat der opposisjonen har kontrollen. Det er imidlertid ikke rapportert om noen massiv tilbaketrekking fra Talibans hovedsete.

Mulla Mohammed Omar skal også fortsatt oppholde seg i Kandahar, ifølge flere ulike kilder.

I går meldte nyhetsbyrået Afghan Islamic Press at Talibans øverste leder, mulla Omar, har gitt Talibanstyrkene ordre om å trekke seg ut av Kandahar og at Omar skal ha overlatt kontrollen over byen til to lokale ledere.

Maulvi Najibullah sa i dag at Taliban aldri ville overlate kontrollen over Kandahar til disse to lokale lederne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!