Usikkert hvor mange asylbarn som får opphold

Flere forbehold i den nye avtalen.

FIKK GRATULASJONER:  SV-leder Audun Lysbakken sier han gratulerte Krf-leder Knut Arild Hareide (bildet), men at han nå mener Hareide ikke har grunnlag for å si at de har løst saken knyttet til asylbarna. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FIKK GRATULASJONER: SV-leder Audun Lysbakken sier han gratulerte Krf-leder Knut Arild Hareide (bildet), men at han nå mener Hareide ikke har grunnlag for å si at de har løst saken knyttet til asylbarna. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 752 asylbarn har vært mer enn tre år i Norge uten å få oppholdstillatelse, viser tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

Avtalen har flere forbehold, og både de kommende opposisjonspolitikere og NOAS er usikre på hvor mange barn og foreldre amnestiet vil omfatte.

SV-leder Audun Lysbakken er skuffet dagen etter at avtalen ble kjent.

- Jeg trodde det var et amnesti, og gratulerte Knut Arild Hareide mandag kveld med at de hadde fått det til. Men etter å ha lest avtalen ser jeg at det ikke ser ut til å være det amnestiet vi har kjempet for. Det ser ikke ut til at Hareide hadde grunnlag for å si at de har løst asylsaken, sier Lysbakken.

Generalsekretær i NOAS, Ann-Magrit Austenå skriver i en kommentar at de fire partiene ikke er blitt enige om noe generelt amnesti som løsning for langtidsboende barn.

(NTB)