Usikkert hvor mange som var i togene

Ingen vet hvor mange som gikk på togene på de ulike stasjonene på dødsstrekningen. NSB fører ikke lister over på- og avstigende passasjerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Derfor kan heller ingen med sikkerhet si nøyaktig hvor mange som var om bord på ulykkestogene.

NSB opererer ikke med passasjerlister over reisende. Den eneste oversikten NSB har, er over hvor mange som har bestilt plassbillett. Men disse opplysningene slettes idet toget legger ut på ferden.

- Vi vet hvor mange som har bestilt plassbillett i forkant, i etterkant slettes dette. På mange avganger er det heller ikke nødvendig med plassbillett. Dette var et regiontog, som stopper på mange små stasjoner. Derfor er det helt umulig å si hvor mange som gikk av og på på de enkelte stasjoner, opplyser NSB. Toget har 17 stopp på turen fra Trondheim til Atna.

- Utgangspunktet vårt er at det var 100 mennesker om bord, 96 passasjerer, to lokførere og to konduktører. Men helt sikre på tallet kan vi ikke være, opplyser pressetalsmann Per Erik Skjefstad til Dagbladet.

Han forteller at 20 sykebiler, 48 brannmenn og flere ambulansehelikopter var på stedet. I tillegg hjalp 150 menn fra Forsvarets leir på Rena til med bergingsarbeidet.

NSB slo raskt fast at det var 96 personer om bord i de to togene, men dette tallet er seinere trukket i tvil. Årsaken er at NSB mangler en rapport etter at lokaltoget forlot siste stasjon før sammenstøtet med toget fra nord.

Hvert av de to togene var bemannet med to personer. En lokfører og en konduktør. Konduktørene rapporterer jevnlig hvor mange passasjerer som går av og på. På toget nordfra var det 81 passasjerer ved siste opptelling. Konduktøren på toget som kom fra sør rakk aldri å rapportere passasjer-tallet.