- Usikkert Maddie-blodspor

Politiet er ikke sikre på at det 4-åringens blod i leiebilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er ikke sikkert at blodsporene i bilen foreldrene til Madeleine McCann leide stammer fra deres fire år gamle datter, sier Portugals politisjef.

- Ingen av analyseprøvene gir grunnlag for å si med sikkerhet at blodet kommer fra X eller Y, sier Portugals nasjonale politisjef Alipio Ribeiro, melder nyhetsbyrået NTB.Den britiske tabloidavisen The Sun og den Britiske TV-stasjonen Sky News meldte i går at portugisisk politi hadde funnet DNA-spor etter Madeleine McCann i bagasjerommet i bilen foreldrene leide fem uker etter at hun forsvant fra Algarve-kysten i Portugal i mai.

Det skal ifølge Sky News komme en uttalelse fra statsadvokaten senere i dag.

- Ikke skråsikre

Begge viste til anonyme kilder ved et kriminalteknisk laboratorium i Birmingham, som hadde analysert prøvene.

Politiet er derfor skråsikre på at de sitter med bevis for at en eller begge av foreldrene forårsaket fireåringens død, meldte Sky News, som også melder de nye usikre opplysningene i dag.Men ifølge politisjef Ribeiro er de slett ikke så skråsikre på DNA-sporene.

- De kan hjelpe oss i vår etterforskning, men ikke med den matematiske presisjonen noen mennesker snakker om, sier Ribeiro til portugisisk TV, ifølge NTB.

Politiet skal i dag overlevere sitt bevismateriale til statsadvokat Jose Cunha de Magalhaes e Meneses i Portimao i Portugal, som skal ta stilling til om Gerry og Kate McCann skal siktes.


Mistenkt
Etterforskningsmaterialet er svært omfattende, og det vil trolig ta tid før statsadvokaten avgjør om det holder til en eventuell siktelse.

Det britiske paret fikk i forrige uke status som mistenkte i saken og var inne til lange avhør i Portugal. Da disse var over valgte de å reise hjem til Rothley i Leicestershire.

USIKRE LEIEBILSPOR: Portugisisk politi demper i dag opplysningene om at det skal være Madeleines blodspor som er funnet i foreldrenes leiebil. FOTO: Torbjørn Grønning/AFP
USIKRE LEIEBILSPOR: Portugisisk politi demper i dag opplysningene om at det skal være Madeleines blodspor som er funnet i foreldrenes leiebil. FOTO: Torbjørn Grønning/AFP Vis mer
- Usikkert Maddie-blodspor