Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Usikkert når Bach vil melde seg for politiet

Ole Christian Bach er siktet for grovt bedrageri av nær 12 millioner kroner. Han har ennå ikke meldt seg for politiet, sier hans forsvarer, advokat Håkon Ø. Schiong, til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Christian Bach er i følge NRK siktet for grovt bedrageri av nesten 12 millioner kroner og dokumentfalsk. Økokrim vil ikke kommentere siktelsen.

Bach er etterlyst i hele Europa. Hans forsvarer sier at Bach vil melde seg for politiet, men at det er usikkert når Bach går til dette skrittet. Forsvareren har hatt daglig kontakt med sin etterlyste klient, senest fredag, men han kan ikke si hvor han oppholder seg.

Lettet over løslatelse

Bachs tidligere samboer ble torsdag løslatt fra varetekt, mot å akseptere meldeplikt, passbeslag og forbud mot å ha kontakt med Ole Christian Bach.

- Min klient er selvsagt svært lettet over at hans ekssamboer er løslatt og at hun nå er hjemme hos guttene, sier Schiong til NTB.

Bachs tidligere revisor, Terje Strand Eriksen, er fortsatt varetektsfengslet fram til neste fredag, siktet for grovt bedrageri og dokumentfalsk.

Dokumentinnsyn

Schiong har bedt Økokrim om dokumentinnsikt i forbindelse med etterforskningen av Bach, men har ennå ikke fått det. Nå vurderer han å fremme en begjæring for retten for å få innsyn.

Den bedragerisiktede Ole Christian Bach kan i følge Dagbladet ha lånt rundt 80 millioner kroner i løpet av de siste årene. Gjennom sin advokat sier Bach til Dagbladet at han har tilgang til betydelige verdier, og at han har store krav mot norske og utenlandske debitorer.

- Min økonomi er helt annerledes enn den fortoner seg nå. I tillegg til at jeg er involvert i omfattende virksomhet i mange land, og har tilgang til betydelige verdier, har jeg også store krav mot norske og utenlandske debitorer, sier Bach via sin advokat til Dagbladet.

Bach har valgt å gå i dekning, og er samtidig bekymret for familien sin.

- Det er klart at jeg har vært i en ekstremt presset situasjon når jeg har tatt opp lån med opptil 600 prosent rente, og har satt nær familie i en særdeles vanskelig posisjon, sier Bach via sin advokat.

Ole Christian Bach er optimistisk med tanke på å få gjort opp med sine mange kreditorer. (®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media