Usikkert når Jahr utleveres

Det er uklart når drapssiktede Joe Erling Jahr blir utlevert til Norge fra Danmark. Det kan skje om én dag eller to, eller det kan ta flere uker, opplyser danske politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag i forrige uke ble Jahr varetektsfengslet i 13 dager. For tida sitter han på en celle i Vestre fengsel i København.

Politiadvokat Michael Johnsen hos København-politiet overtok utleveringssaken i dag, og skal bruke dagen i dag på å sette seg inn i den. Det er foreløpig ikke berammet noe rettsmøte i København byrett, hvor utleveringssaken skal avgjøres av en dommer.

- Vanligvis er det bare formaliteter som må ordnes for å utlevere personer mellom land i Norden, men skulle Jahr påkjære avgjørelsen fra byretten kan en utleveringssak ta lengre tid, sier visepolitikomissær Carsten Damsgaard til Dagbladet.no.

To uker?

Dersom Jahr nekter å godta en avgjørelse fra byretten, og påkjærer avgjørelsen videre, skal saken behandles i Østre landsrett. Det tilsvarer en norsk lagmannsrett.

Dersom Jahr påkjærer kan det fort gå ei uke eller to før han kan bli utlevert, bekrefter Damsgaard. han opplyser også at det er mulig å ta saken videre i rettsapparatet etter landsretten, men det er svært vanskelig. Som regel gjelder det bare hvis man kan påvise saksbehandlingsfeil i rettsbehandlingen.

- Dersom retten bestemmer seg for å utlevere Jahr, og han samtykker, er han reiseklar i løpet av én time, sier Damsgaard.

Ingen avhør

Det er uklart om det er kommet norske politietterforskere til København. Etter hva Dagbladet.no forstår er ikke Jahr avhørt av danske etterforskere om drapet på Benjamin Hermansen.

Visepolitikommisær Carsten Damsgaard viser til at saken er taushetsbelagt, ettersom fengslingen av Jahr gikk for lukkede dører.

Jahr ble pågrepet etter at han ble avslørt av en billettkontrollør på S-banen i København.

<B>KAN TA TID:</B> Utleveringen av Joe Erling Jahr kan ta lengre tid enn man først regnet med.