Usikkert når metanol-offer utskrives

Det er fortsatt uklart når Oslomannen som tirsdag ettermiddag ble lagt inn på Ullevål sykehus etter å ha drukket metanolholdig sprit, skrives ut fra sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen er på bedringens vei, men det er ikke sikkert han skrives ut i dag, opplyste informasjonssjef Alf Bøhler ved Ullevål sykehus til NTB onsdag. Mannen ønsker ikke å la seg intervjue om saken.

Oslo-mannen er foreløpig den første utenfor Østfold som er blitt innlagt på sykehus etter å ha drukket forgiftet sprit. I alt er ti personer behandlet for metanolforgiftning i Østfold og to middelaldrende menn i Moss er funnet døde i sine egne hjem med få dagers mellomrom. Det ble funnet plastdunker med sprit hos begge. Politiet i Moss avventer obduksjonsrapporten etter disse dødsfallene.

Politiet i Moss reddet trolig livet til en 42 år gammel kvinne mandag. Hun visste ikke at hun hadde drukket den livsfarlige spriten før politiet varslet henne på telefon.

- I verste fall kunne hun ha dødd av forgiftningen, sier avdelingsoverlege Carl Erik Strømsæther ved sykehuset i Fredrikstad til Dagbladet. Kvinnen slipper trolig unna varige men etter den private festen.

Politiet mangler fortsatt oversikt over flere tusen liter av den metanolforgiftede spriten.

(NTB)