Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Usikkert om ambulansesjåføren får fortsette

Ali-rapporten kan få konsekvenser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ullevål universitetssykehus sier konklusjonen fra Likestillings- og diskrimineringsombudet i Ali Farah-saken vil bli tatt med i vurderingen om den gjenværende ambulansesjåføren skal tilbake i tjenesten eller ikke.

Divisjonsdirektør Arild Østergaard i prehospital divisjon ved Ullevål universitetssykehus sier til NTB at de tar Ombudets konklusjoner til etterretning.

- Vi vil ta med de momentene og vurderingene som er gjort i vårt videre arbeid med å gi likeverdig behandling til alle våre pasienter, ikke bare i forhold til etnisitet, men også kjønn, alder, bosted og økonomi, sier Østergaard.Nulltoleranse 

Sykehusdirektør Tove Strand har tidligere uttalt at det er nulltoleranse for rasisme på Ullevål sykehus.

Østergaard vil ikke kommentere om Ombudets rapport betyr at den ene gjenværende av de to aktuelle ambulansesjåførene vil miste jobben.

- For det første er det ikke konkludert med at det ligger rasisme til grunn i denne saken, men likestillingsombudet tar opp at etnisitet kan ha hatt betydning. Når det gjelder den aktuelle ambulansesjåføren er målsettingen at han skal tilbake i tjenesten, men de konklusjonene vil også legges til grunn når vi gjør en evaluering av videre fremdrift i den saken, sier Østergaard.- Uakseptabelt
Den ene av de to sjåførene har sluttet i tjenesten, mens den andre har hatt permisjon en tid knyttet til et utenlandsoppdrag.

Han skulle etter planen tilbake i tjenesten 1. mars i år, men Østergaard sier sykehuset avventer konklusjonene fra Helsetilsynet og Spesialenheten for politisaker, som begge fremdeles har saken inne til vurdering.

- Det som skjedde i Sofienbergparken, er helt uakseptabelt, og vi skulle gjerne vært den foruten, men vi opplever at dette er en enkelthendelse blant mange tusen oppdrag, og at vi har mange dyktige og omsorgsfulle medarbeidere som ikke er representative for denne hendelsen, sier Østergaard.

Sykehuset har så langt ikke tatt stilling til om de eller sjåførene skal klage inn avgjørelsen for Likestillings- og diskrimineringsnemnda.

(NTB)

AMBULANSESAKEN: 6. august i fjor ble Ali Farah slått ned i Sofienbergparken. Ambulansepersonellet ville ikke ta ham med. Her er Ali avbildet sammen med sin samboer Kohinoor Nordberg. Foto: TORBJØRN GRØNNING
AMBULANSESAKEN: 6. august i fjor ble Ali Farah slått ned i Sofienbergparken. Ambulansepersonellet ville ikke ta ham med. Her er Ali avbildet sammen med sin samboer Kohinoor Nordberg. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer
image: Usikkert om ambulansesjåføren får fortsette
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media