Usikkert om barnåler gir gjennombrudd

Politiet trodde de sto foran et gjennombrudd i Tina-saken da de fant barnåler fra stedet der de tror den 20 år gamle kvinnen ble drept i flere biler. Så har ikke skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser seg at det ikke er så enkelt å finne ut om barnålene som er funnet i biler stammer grantreet på stedet der den unge Stavanger-kvinnen antas å ha blitt drept.

- Vi er ikke sikre på om analysen av barnålene som er funnet på det sannsynlige åstedet på Sølyst og i flere biler kan gi oss en klar DNA-profil, sier etterforskningsleder Odd Tveit Jørgensen til Aftenposten.

Og hvis DNA-profilen likevel blir funnet, er det ikke sikkert at barnålene i bilene kommer fra stedet, sier han.

Analysene av barnålene i bilene tar lengre tid enn forventet, og svarene vil trolig først være klare om noen uker.

Politiet fant barnåler både på det mest sannsynlige åstedet, og i sekken som ble funnet sammen med liket av Tina Jørgensen.

Barnåler ble også funnet av politiets kriminalteknikere i biler som er sett på som aktuelle i saken, og som kan ha blitt benyttet for å frakte liket av 20-åringen til en kum ved Bore kirke der hun ble funnet.

Hvis politiet finner en identisk DNA-profil på barnålene i en av bilene og sekken, kan de stå foran et gjennombrudd i drapssaken.

Tina Jørgensen forsvant i Stavanger natt til 24. september, og ble først funnet drept 26.oktober.

Friområdet like ved der bybrua i Stavanger ender, er ifølge politiet det mest sannsynlige åstedet for drapet.

(NTB)