Usikkert om Bondevik kan fortsette

Det er vanskelig å se hvordan Kjell Magne Bondevik kan fortsette som statsminister hvis hans sykdomstilstand bare skyldes politisk press. Det mener valgforskeren Frank Aarebrot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aarebrot, som underviser i sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen, peker på at kritikken mot Bondevik hittil bare har gått på politikk og politiske saker. Han er ikke blitt utsatt for personangrep av noe slag.

- Statsministeren må ha lov til å være syk, men opposisjonen og mediene må også ha lov til å gjøre jobben sin. Det har de gjort på en veldig renslig måte, sier han.

Nådeløs

Aarebrot viser til at flere av Bondeviks forgjengere har måttet tåle langt hardere kost, både fra opposisjonen på Stortinget og i mediene:

Jan P. Syse ble nærmest rettsløs etter at hans personlige skatteforhold ble brettet ut i presse og etermedier det året han satt som statsminister.

Thorbjørn Jaglands første måneder som regjeringssjef artet seg som en sammenhengende katastrofe - først Terje Rød-Larsen-saken, etterfulgt av avsløringene omkring den hemmelige etterforskningen av professor Berge Furre.

NTB

TVILENDE: Valgforsker Frank Aarebrot setter spørsmålstegn ved om Kjell Magne Bondevik kan fortsette som statsminister.