Usikkert om drapssiktet blir utlevert

Politiet har ennå ikke tatt stilling til om den 41 år gamle dansken som er siktet for drapet på Gunn Merte Lode, vil bli begjært utlevert til Norge, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han til NTB at sier dansk politi ransaket den siktedes bolig i dag, men vil ikke kommentere om det er tatt beslag.

De norske etterforskerne er tilbake fra Danmark der de tirsdag og onsdag avhørte den siktede 41-åringen i til sammen 11 timer.

Politiadvokat Monsen er tilfreds med avhørene i Ålborg. Han sier mistanken mot den siktede er styrket etter avhørene.

Under avhørene har etterforskerne også hatt andre uoppklarte drapssaker på Vestlandet i tankene. Det er imidlertid ikke funnet holdepunkter for å mistenke mannen for flere drap eller andre forbrytelser mens han var i Norge. Dette gjelder drapene på Tina Jørgensen i 2001, på Trude Espås i 1996 og på Birgitte Tengs i 1995.

Den siktede mannen ble arrestert i desember i fjor av dansk politi, mistenkt for voldtekt og drap. Som et ledd i etterforskningen mot mannen, tok dansk politi en DNA-prøve som de fikk full klaff på da de undersøkte den i det internasjonale DNA-registeret til Interpol.

Sporet som prøven klaffet med, var det uidentifiserte DNA-beviset som var tatt fra kroppen til den drepte kvinnen på Bryne i 2001.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer