Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Usikkert om gigantdusør i barnedrapene

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): Politiet i Kristiansand har ikke avgjort om noen har gjort seg fortjent til den gigantiske dusøren som ble utlovet i barnedrapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 100 000 kroner kan bli gitt til noen som hjalp politiet i etterforskningen.

- Vi har ikke tatt stilling til om noen har gjort seg fortjent til dusøren. Dette vil vi vurdere underveis i den videre etterforskningen, sier kriminalsjef Arne Pedersen.

Minnefondet etter Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) ble opprettet for blant annet å samle inn dusørpenger til tipsere som kom med avgjørende informasjon i saken. I dag står det 275 000 kroner på kontoen, som koordineres av avisa Fædrelandsvennen. Rundt 100 000 kroner ble satt av til en eventuell dusør.

Det var først og fremst tekniske spor som førte til pågripelsen av Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen. Men politiet mottok en rekke tips om de to kameratene og flere vitneobservasjoner knyttet dem til Baneheia. Politiet skal avgjøre om noen av disse har gjort seg fortjent til hele, eller deler av, dusøren.

En rekke personer har bidratt med penger til minnefondet. Mest ga de ansatte ved Norsk Hydro: 130 000-150 000 kroner.