Valdres-saken i lagmannsretten

Usikkert om moren til Angelica (13) møter i retten

Anket dom for grov mishandling og omsorgssvikt.

NEKTER SKYLD: Den 47-årige kvinnen nekter straffskyld, og mener seg forfulgt av politi og påtalemyndighet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
NEKTER SKYLD: Den 47-årige kvinnen nekter straffskyld, og mener seg forfulgt av politi og påtalemyndighet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 47-årige kvinnen som i tingretten ble dømt til tre års fengsel for grov mishandling og omsorgssvikt etter at datteren Angelica (13) døde, er innkalt til retten igjen, over nyttår - denne gang Eidsivating lagsmannsrett på Hamar, etter at hun anket tingrettsdommen fra mai i år.

Men kvinnens helse blir et tema også denne gangen. Da tingrettssaken startet på Gjøvik i april 2017, måtte den utsettes på hovedforhandlingens andre dag fordi hun fikk kritisk føling i rettssalen og måtte legges inn på sykehus.

Da saken startet på ny et knapt år seinere, skjedde det samme; hun ble igjen innlagt på sykehus etter føling. Denne gangen fortsatte imidlertid forhandlingene, etter at retten la til rette for at hun kunne komme og gå etter evne, og oppholde seg på et tilstøtende rom til rettssalen.

Egen sakkyndigrapport

- Vi vet ikke før vi står der. Men hun prøver det hun kan, og så ser vi om ting kan tilrettelegges for henne, sier 47-åringens forsvarer Aasmund Olav Sandland til Dagbladet.

Under forrige rettssak la Sandland fram en egenbestilt sakkyndigrapport fra psykolog Atle Austad, som slo fast at hun ikke tåler å møte i retten, på grunn av posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer