Usikre på DNA-spor

Politiet har ikke klart å DNA-koble den siktede fetteren til drapene i studenthuset i Oslo, og er usikre på om hans DNA er funnet på åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ningyan Yu (23) og Yuhang Wu (22) ble funnet drept på hybelen i Bjerregaardsgate i Oslo 20. februar, men ble tatt av dage flere dager før. Politiet er nå i ferd med å avslutte etterforskningen mot fetteren (22) til Wu som er siktet for å ha drept de to studentene.

Vanskelig DNA-jakt

På hybelen i studenthuset ble det funnet en rekke biologiske spor. Det er sikret flere DNA-profiler, men ifølge Dagbladets opplysninger kan ikke etterforskerne med sikkerhet slå fast at fetterens DNA-profil er funnet på åstedet.

Rettsmedisinerne er usikre på om de biologiske sporene stammer fra den drepte Yuhang Wu eller den drapssiktede fetteren. De er i slekt, og da kan det være svært vanskelig å skille deres DNA-profiler.

Politiet har sterke indisier mot fetteren, blant anne tekstmeldinger sendt fra den avdøde kvinnens mobil - trolig dagen etter dobbeltdrapet.

Politiet mener siktede har plassert SIM-kortet til den drepte kvinnen i sin egen mobil, og deretter sendt ut falske tekstmeldinger. Kvinnens mobil ble funnet et par uker etter drapet like ved åstedet.

Mye tyder på at fetteren kan ha fått hjelp til å utføre drapene.

Studentdrapene

  • Ningyan Yu (23) og Yuhang Wu (22) ble funnet drept på hybelen 20. februar. Hun ble drept med ei snor, han med flere knivstikk.
  • Politiet sikret seg fotavtrykk, fingeravtrykk og DNA-spor og mener de kjenner drapsmotivet.
  • Fetteren (22) til Yuhang Wu er siktet. Han er varetektsfengslet. Politiet tror fetteren fikk hjelp til å utføre drapene.

DREPT OG SIKTET: Ningyan Yu (23) og Yuhang Wu (22) ble funnet drept i februar. Her med den siktede fetteren.