- Usikre prognoser

Med gode sjanser for opp mot 30 grader i helga, blir det nå for alvor sommer i Norge. Men været kan fort snu.

BADE: Det blir nok gode muligheter for å finne fram badetøyet, med temperaturer opp mot 30 grader meldt i store deler av landet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BADE: Det blir nok gode muligheter for å finne fram badetøyet, med temperaturer opp mot 30 grader meldt i store deler av landet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stikkordet for været de neste dagene er varme, kan vakthavende statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Marit Berger, fortelle Dagbladet.

- Værsituasjonen er at vi har et lavtrykk over Storbritannia, og et høytrykk over Baltikum. Det som skjer da er at vi får trukket masse varm luft fra kontinentet oppover Norge, sier Berger.

Sommervarmen treffer altså Norge først i sør, og trekker så nordover i løpet av helga, og uka som kommer.

- Det er potensial for temperaturer opp mot 30 grader på Sørlandet fra torsdag, og dette trekker videre nord til Trøndelag og Møre og Romsdal, sier meteorologen til Dagbladet.

Varmen treffer på lørdag

I Trøndelag og Møre og Romsdal er det på lørdag varmen for alvor treffer, ifølge meteorologen.

Også på Vestlandet kan man se fram til varme dager. Her kan man vente seg temperaturer på godt over 25 grader, og det skal være Rogaland som har størst potensial for å få sommerværet.

Lenger nord tar det litt tid før de høyeste temperaturene kommer krypene, forteller meteorologen.

- Hit kommer varmen sannsynligvis tidligst søndag, og det kan gå til tirsdag før det topper seg, sier Berger.

Ustabilt

Det er liten tvil om at det blir varmt i store deler av landet framover, men for de som er redde for at det skal bli for tørt, kan meteorologen betrygge med at det fortsatt er gode sjanser for nedbør.

- Den lufta som nå kommer opp fra kontinentet er også ganske ustabil, så det er potensial for både regnbyger og torden i dagene framover, forteller meteorologen.

Sommerværet kommer altså til å fortsette å holde seg vekslende, og statsmeteorologen kan fortelle at det er ekstra usikre prognoser framover.

Dersom du skal på fjelltur kan det dermed være smart å holde seg kontinuerlig oppdatert på prognosene, for å unngå å stå på en fjelltopp i torden og regn.

Med den ustabile varmlufta i betraktning er det Trøndelag som ser ut til å bli helgas værvinner, ifølge meteorologen:

- Helga blir nok finest i Trøndelag. Det er her det ligger an til å bli mest stabilt vær, med best solsjanser, sånn det ser ut nå, forteller Berger til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer