Uskadeliggjør mislykket selvmordsbomber

Her hjelper den afghanske soldaten selvmordsbomberen med å uskadeliggjøre selvmordsvesten.

REDDER TERRORISTEN: En person fra den afghanske bombegruppa uskadeliggjør sprenglandningen som terroristen har festet til kroppen sin. Foto: REUTERS/NTB Scanpix.
REDDER TERRORISTEN: En person fra den afghanske bombegruppa uskadeliggjør sprenglandningen som terroristen har festet til kroppen sin. Foto: REUTERS/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den utrolige hendelsen skjedde i Jalalabad i Afghanistan søndag ettermiddag. En selvmordsbomber rakk ikke å utløse den dødelige sprengladningen før han ble overmannet av afghanske soldater. De arresterte mannen og bandt hendene hans bak på ryggen.

Før den mistenkte terroristen kunne avhøres måtte bombegruppen inn og gjennomføre den risikable jobben med å uskadeliggjøre sprengladningen som var festet til mannens brystkasse, skriver Daily Mail.

Den afghanske soldaten på bildet med verneutstyr fra topp til tå klarte å uskadeliggjorde sprengladningen, og mannen ble senere avhørt.

 Mens dramaet i Jalalabad endte uten at selvmordsbomberen rakk å ta et eneste liv, ble helga svært blodig på den andre siden av grensa, i Pakistan.

43 drept 43 mennesker mistet livet i tre ulike terroraksjoner. Den dødeligste i Quetta, der 22 mennesker ble drept og 65 skadet ved en moské.

BAKBUNDET: Terroristen ligger bakbundet på bakken. Foto: REUTERS/NTB Scanpix.
BAKBUNDET: Terroristen ligger bakbundet på bakken. Foto: REUTERS/NTB Scanpix. Vis mer

- Meldingene fra stedet er at det først ble brukt en granat for å tvinge folk til å søke tilflukt ved moskeen, der en selvmordsbomber utløste sin ladning, opplyser politiet til flere medier.

I Peshawar ble 17 mennesker drept da en bilbombe rammet en transportkolonne med soldater. De drepte skal alle ha vært sivile, ettersom de pansrede kjøretøyene skjermet soldatene fra eksplosjonen. Bare ni av disse ble skadet.

ARRESTERT: Terroristen blir ført til arresten av afghanske soldater. Foto: Reuters/NTB Scanpix.
ARRESTERT: Terroristen blir ført til arresten av afghanske soldater. Foto: Reuters/NTB Scanpix. Vis mer