Uskadeligjør selvmords-bomberne

Da de to selvmordsbomberne var skutt ned og drept, gikk «Mikes» sjef resolutt bort og klippet av ledningene til eksplosivene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ERBIL (Dagbladet): - General Wahid Kolve, min sjef og han som har kommandoene over Duhok Anti Terror Unit er en levende legende, forteller den norske elitesoldaten «Mike».

«Mike» slåss sammen med general Kolve mot IS-terroristene (Pluss-sak) i Nord-Irak.

- Vår general sitter ikke bak et skrivebord, har er i første rekke og deltar selv i trefningene her ved fronten, sier den norske elitesoldaten - «Mike».

Sluttet i Forsvaret Etter mange år i Kongens klær, sluttet «Mike» i Forsvaret i vinter. Da hadde han tjenestegjort som grensejeger i Sør-varanger på grensa til Russland, vært en periode i Afghanistan og jobbet som elitesoldat i Telemark bataljon.

- På videoen ser du general Wahid Kovle uskadeliggjør to bombebelter som var festet på kroppen til de to IS-terroristene som forsøkt å storme leieren vår for noen uker siden, forteller «Mike».

Etter at de to var skutt - trolig en islamist fra Saudi-Arabia og en fra Nord-Europa - fryktet vi at bombebeltene eller selvmordsvestene om du vil skulle eksplodere. Kaldt og rolig gikk general Wahid Kolve bort til de to likene. Etter å ha sett på ledningene noen sekunder, kuttet han dem av, og uskadeliggjorde eksplosivene.

Tilbake til fronten - Generalen har mistet flere av sin familie i kampene mot IS. Han er høyt respektert og er en levende legende her i Nord-Irak, sier  «Mike».

Etter at Dagbladet møtte «Mike» i Erbil - bare om lag fire mil fra fronten, reiste den norske elitesoldaten tilbake til fronten. Bare noen få timer før «Mike» var tilbake slo en ny selvmordsbomber til.

- Han ble også skutt ned og drept før han fikk gjort noe skade. Ingen av våre soldater kom til skadet, forteller den 30 år gamle norske elitesoldaten.

«Mike» er inneforstått med at han risikerer fengselsstraff i Norge (Pluss-sak) for å kjempe mot islamistene.

- Det er signalene jeg har fått via mine tidligere soldat-kolleger i Telemark bataljon.