Naved B. feilaktig utpekt som gjerningsmann i Berlin

Uskyldig arrestert etter Berlin-terroren: - Skulle rekke T-banen

Naved B. snakker ut.

BLOMSTERHAV: Flere steder rundt det terror-rammede julemarkedet ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche ligger store mengder blomster. 12 ble drept og 48 skadd i angrepet mandag. Foto: Per Ervland / Dagbladet
BLOMSTERHAV: Flere steder rundt det terror-rammede julemarkedet ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche ligger store mengder blomster. 12 ble drept og 48 skadd i angrepet mandag. Foto: Per Ervland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kort tid etter terrorangrepet mot julemarkedet på Breitscheidplatz i Berlin ble en 23-årig pakistansk asylsøker pågrepet to kilometer unna, mistenkt for å være gjerningsmannen. Dagen etter ble han løslatt; politiet hadde tatt feil mann.

Nå snakker den feilaktig utpekte gjeningsmannen - i tysk presse navngitt som Naved B. - ut, i storavisa Welt am Sonntag.

- Jeg var i nærheten av en park og prøvde å rekke T-banen for å komme meg hjem, forklarer 23-åringen, som bor på det svære asylmottaket på området til den tidligere flyplassen Tempelhof.

Løp mellom bilene

Naved B. ble pågrepet i nærheten av monumentet Seierssøylen, som står i parken Tiergarten, som knutepunkt for flere store bilveier. Han påkalte seg oppmerksomhet fra politiet fordi han løp over veien, mellom bilene.

- Jeg måtte krysse gata og løp mens biler kom imot, forklarer 23-åringen, som kom til Tyskland i fjor.

Asylsøkeren forteller at politiet anholdt ham på stedet.

- De spurte meg hvorfor jeg løp, og jeg svarte at det var på grunn av bilene. Så kom T-banen min, men de fortsatte å holde meg, sier Naved.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer