Uskyldig avhørt om Førde-drapet

De tre polakkene som ble hentet av lensmannen i Sykkylven i går, oppfattet avhørene som dramatiske og traumatiske. De har aldri vært i Førde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SYKKYLVEN/BERGEN/OSLO (Dagbladet): De tre polakkene på 27, 36 og 37 år, kjører en mørkeblå Mercedes 190.

Lokalavisa Firda slo opp historien i går om at den samme bilen var observert i Førde drapsdagen, og seinere i Sykkylven. Dagbladet fikk det samme tipset, men lot være å skrive om saken ettersom det ikke var mulig å få opplysningene verifisert mandag kveld.

-  Dette må enten være et ondsinnet tips, eller en veldig dårlig spøk. Vi forstår at politiet måtte ta opplysningene på alvor, men disse tre karene kjente engang ikke til at det var drept en ung kvinne i Førde. De opplevde politiavhørene som dramatiske og traumatiske, sier Knut Perry Dalene.

Sjekket ut

Han leier ut deler av huset sitt til polakkene, som kom til Sykkylven 6. mai. De har kommet til Norge fra Türon i Polen, og har aldri tidligere vært her i landet.

Lensmann Evelyn Liseth Pedersen i Sykkylven sa i går kveld at de tre polakkene var sjekket ut av saken, og at de etter politiets oppfatning aldri har vært i Førde.

DNA-prøver

Innledningsvis i avhørene måtte de tre likevel avgi DNA-prøver.

Lensmann Kjell Fonn i Førde understreket i hele går at de tre polakkene var tatt inn til avhør med status som vitner.

Politiet ønsker nå opplysninger om en annen bil som skal være observert i Førde sentrum og i rundkjøringen ut av sentrum i retning Bergen.

-  Det gjelder en lyseblå eldre personbil fra rundt 1980. Vi har fått informasjoner om at den skal ha vært ved Esso-stasjonen klokka 06.26 søndag morgen og noe tidligere ved fotgjengerfeltet i nærheten av rundkjøringen, sier lensmann Kjell Fonn.