USKYLDIG DØMT - De stjal ti år av livet mitt

Tore Andersen var en vellykket forretningsmann. Men da han oppdaget at ansatt underslo penger, trodde ikke politiet på ham. Han ble uskyldig dømt til to og et halvt års fengsel.

JUSTISMORD:  - Jeg oppdaget at flere av mine ansatte stjal penger. Da jeg anmeldte forholdet, trodde politiet på de fem. Resultatet var at jeg ble dømt. Først nå — ti år etter at marerittet startet — er jeg frikjent, forteller Tore Andersen.
Foto: Torbjørn Berg  / DAGBLADET
JUSTISMORD: - Jeg oppdaget at flere av mine ansatte stjal penger. Da jeg anmeldte forholdet, trodde politiet på de fem. Resultatet var at jeg ble dømt. Først nå — ti år etter at marerittet startet — er jeg frikjent, forteller Tore Andersen. Foto: Torbjørn Berg / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOKKE i Vestfold (Dagbladet): Ti års mareritt er nå endelig over. 54 år gamle Tore Andersen har reist seg, og kan se folk i hvitøyet, uten å være flau. Men det har kostet dyrt, og det tok nesten livet av ham.

Den triste historien om justismordet på forretningsmannen Tore Andersen startet for ti år siden i Tønsberg. Da eide og drev han bilforretningen Andersen Auto i Vestfold-byen.

-  2002 oppdaget jeg at en betrodd medarbeider hadde underslått penger. Mannen erkjente og lovet å tilbakebetale flere hundre tusen kroner, forteller Tore Andersen.

Den ansatte i Andersen Auto ble anmeldt til politiet, da han ikke gjorde opp for seg innen to uker. Men selv om han hadde erkjent underslaget overfor arbeidsgiveren, la mannen i politiavhør skylda på Tore Andersen og hevdet at bilfirmaet var basert på en svart økonomi.

- En gjennomgang av regnskapene viste at han ikke var alene. Flere andre i firmaet hadde forsynt seg med penger, sier Andersen.

- Til slutt anmeldte jeg fem ansatte til politiet.

- Bitter Da de fem ble avhørt av politiet, hadde de forandret forklaring. De la skylda på sjefen — Tore Andersen — og hevdet at han var hjernen bak bedrageriene og selv underslått penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer