Uskyldig dømt for å ha kidnappet og voldtatt fem år gammel jente

Døv mann satt ti år i fengsel i Texas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En mann som har tilbrakt ti år i fengsel i Texas, er sluppet fri etter at det ble bevist at han ikke er skyldig i kidnapping og voldtekt.

Stephen Matthew Brodie ble dømt for å ha kidnappet og voldtatt en fem år gammel jente.

Ny etterforskning av saken viste at mannen var uskyldig dømt, og tirsdag kunne 39-åringen, som er døv, forlate fengselet i Dallas.

Brodie ble pågrepet i 1991 og erklærte seg to å senere skyldig i å ha bortført og voldtatt jenta. Tilståelsen kom etter lange avhør, mange av dem uten døvetolk til stede.

Etter å ha sonet dommen på fem år ble han løslatt, men måtte senere sone to nye dommer for å ha nektet å la seg registrere som sexforbryter.

Etterforskere fra politiet ble oppmerksomme på Brodie fordi han hadde brutt seg inn i en automat ved jentas hjem. Fingeravtrykket som ble funnet på vinduet til jentas rom, tilhøre derimot ikke ham.

Brodies far tvilte aldri på sønnens uskyld og skrev mengder av brev til borgerrettighetsgrupper og myndighetene og krevde at Brodie skulle slippes fri.

39-åringen måtte vente en ekstra dag fra han fikk vite at var en fri mann til han kunne forlate fengselet, på grunn av nødvendig papirarbeid.

(NTB)

USKYLDIG: Brodie ble pågrepet i 1991 og erklærte seg to å senere skyldig i å ha bortført og voldtatt jenta. Tilståelsen kom etter lange avhør, mange av dem uten døvetolk til stede. Foto: Scanpix
USKYLDIG: Brodie ble pågrepet i 1991 og erklærte seg to å senere skyldig i å ha bortført og voldtatt jenta. Tilståelsen kom etter lange avhør, mange av dem uten døvetolk til stede. Foto: Scanpix Vis mer