Uskyldig dømt for barnesex

HARSTAD (Dagbladet): Olav ble 66 år gammel. I fortvilelse og desperasjon tok han sitt eget liv da han skulle settes i fengsel. Olav var stemplet som pedofil og dømt til tre år og tre måneders fengsel for barne-sex. Den pensjonerte kystfiskeren ble uskyldig dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Offeret, en liten pike på 12 år, har i dag - fire år etter de påståtte overgrepene - endelig fortalt sannheten. Overgrepene var fri fantasi. Fredag ble et annet justismord-offer, Atle Hage fra Hovin i Sør-Trøndelag, renvasket, 11 år etter at han tok sitt eget liv. Trønderen ble frifunnet av Frostating lagmannsrett da de på ny behandlet saken mot mannen som ble dømt for incest mot sine egne barn.

I dag - bare tre dager etter frifinnelsen av Atle Hage - kan Dagbladet avdekke nok et justismord i Norge.

23. februar 1995 ble Olav dømt til tre år og tre måneders fengsel i Hålogaland lagmannsrett. Pensjonisten nektet tvert for anklagene om barnesex, både i Senja herredsrett og i Hålogaland lagmannsrett. Retten var likevel ikke i tvil. Bevisene var ifølge rettsboka overveldende.

Førstelagmann Gaute Gregusson skriver i rettsboka: «Hensynet til allmennprevensjonen tilsier en streng reaksjon mot slik kynisk og utspekulert utnyttelse av troskyldige barns tillit og fortrolighet.»

Stemplet som pedofil

Olav ble dømt for særlig grove seksuelle overgrep mot en 12 år gammel jente. Under etterforskningen av saken kom det opp flere påstander mot 66-åringen. Han ble også tiltalt for å ha befølt to andre mindreårige jenter, noe som kom opp da det lokale lensmannskontoret etterforsket de påståtte sex-overgrepene mot den 12 år gamle jenta. Anmeldelsene fra 12-åringen var svært detaljerte, og trakk opp et bilde og et mønster av en eldre mann som kynisk og grotesk misbrukte små barn seksuelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer