- Uskyldig dømt

Princ Dobroshi, av politiet utpekt som en av de farligste mennene i et norsk fengsel, kan være uskyldig dømt. Nå krever han saken gjenopptatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat John Christian Elden og privatetterforsker Tore Sandberg, som tidligere har avdekket at Per Liland var uskyldig dømt, og nå sist fikk opphevet en av drapsdommene mot Fritz Moen, har gransket saken mot Princ Dobroshi.

De mener 39-åringen kan være offer for et justismord. Nå har de sendt en begjæring om gjenopptakelse av saken til den ny oppnevnte Gjenopptakelseskommisjonen.

Princ Dobroshi har av politiet og i media blitt omtalt som en av de farligste kriminelle i Norge. Han soner nå en straff på 14 års fengsel - en narkotikadom. Han ble funnet skyldig i å ha smuglet fem kilo heroin til Norge.

Dobroshi ble landskjent da han i 1996 rømte fra Ullersmo landsfengsel. Tre år seinere - i Praha i februar 1999 - ble han pågrepet.

I nytt lys

Etter at Dobroshi kom tilbake til Norge, har han sittet under de strengeste soningsforhold i Ringerike fengsel.

Advokat Elden mener Tore Sandbergs etterforskning har avdekket flere forhold som setter dommen mot Dobroshi i nytt lys.

- Det er mye som kan tyde på at dommen er basert på feil grunnlag. Derfor bør Gjenopptakelseskommisjonen granske saken. Dobroshi bør få prøve sin saken for retten på nytt, sier advokat John Christian Elden.

Tore Sandberg har blant annet funnet det han mener er falske bevis, som ble benyttet for å få Dobroshi dømt. I rapporten Sandberg har utarbeidet heter det:

«... la påtalemyndigheten frem og dokumenterte beviselig uriktige utskrifter og påstander, blant annet fra tysk politi».

Tilbakeviser

- Flere vitner som jeg har avhørt, setter saken i et nytt perspektiv, sier privatetterforsker Tore Sandberg. Han viser blant annet til opplysninger i en norsk politirapport som ble benyttet i rettssaken mot Dobroshi. Vitnet tilbakeviser i dag opplysningene i politirapporten.

- Jeg har intervjuet vitnet i Praha. Han kjenner seg ikke igjen i politirapporten som ble lagt til grunn da saken var opp til behandling i retten, sier Sandberg.

Han mener det er store spørsmålstegn i Dobroshi-saken, og at Princ Dobroshi derfor bør få prøve saken for retten på ny.

- Vi kan stå overfor et alvorlig justismord, sier Tore Sandberg.

JUSTISMORD? Privatetterforsker Tore Sandberg og advokat John Christian Elden krever gjenopptakelse i saken mot Princ Dobroshi.