- Uskyldig, hevdet bedrageritiltalt finansakrobat

Finansakrobaten Christer Tromsdal (43) hevder han er uskyldig, og rammet av Janteloven.

BEDRAGERITILTALT:  Christer Tromsdal startet sin forklaring i Oslo tingrett i dag. Han nekter straffeskyld for de 35 tiltalepunktene Økokrim har siktet ham for. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
BEDRAGERITILTALT: Christer Tromsdal startet sin forklaring i Oslo tingrett i dag. Han nekter straffeskyld for de 35 tiltalepunktene Økokrim har siktet ham for. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige mandag startet rettssaken mot bedrageritiltalte Christer Tromsdal i Oslo tingrett. Økokrim mener på bakgrunn av mangeårig etterforskning at Tromsdal står bak grove bedrageri for rundt 131 millioner kroner. 

Han skal ha forledet investorer og medvirket til forledelse av flere banker til å utbetale flere store pengebeløp under falske forutsetninger.

I dag startet den Tromsdal å forklare seg.

- Jeg vokste opp i Verdalen og bodde der til jeg var 24 år, med unntak av to år på Hamar og to år i USA, sa Tromsdal, som forklarte at han «ikke hadde hatt noen problemer av noe slag i oppveksten».

- Jeg hadde en karriere i håndball og fotball. Som 18-åring hadde jeg ansvar for inkassovirksomhet i et selskap, det er spesielt. Og ikke nok med det, jeg var også DJ, forklarte han. Tromsdal har startet en rekke selskaper, og har over en lengre periode jobbet i Telenor. 

Tidligere straffedømt Tromsdal er tidligere dømt til seks måneders betinget fengsel i Oslo tingrett i 2004. Dette for å ha spredt villedende informasjon for å lokke småsparere til å investere i et barberhøvelselskap mens han var som sjef for Aker Brygge Invest (ABI). 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer