Uskyldig løslatt etter 33 år i fengsel

USA er i harnisk etter at det ble avslørt at Peter Limone (66) satt 33 år i fengsel uskyldig dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hva kan de gi deg etter 33 år? Jeg er glad for å være hjemme, sa Limone etter løslatelsen.

- Han er en god skuespiller, han er veldig bitter, repliserte hans kone.

I 33 år satt Limone i fengsel dømt for et drap han ikke hadde begått. Politiet visste at Limone var uskyldig. De visste til og med hvem som egentlig gjorde det, nemlig de som vitnet mot Limone i retten. Politiet i Boston, Massachusetts lot være å hindre justismordet i frykt for å blåse kildene sine, viser en ny gransking.

- De føderale domstolene har latt FBI og det føderale rettssystemet gå amok, sier forsvarsadvokat Harvey Silvergate med menneskerettigheter som spesialområde.

Gransking

Nå blir det satt i gang en gransking av politiets forhold til tystere. De siste åra har dommer Mark Wolf oppdaget store uregelmessigheter og bedt Justisdepartementet granske saken. Det er blant annet avdekket korrupte FBI-agenter, og politifolk som lar drapsmenn slippe unna for å få kloa i den italienske mafiaen. FBI nekter å kommentere påstandene.

Døde i fengsel

I 1965 ble bareieren Peter Limone pågrepet mistenkt for drapet på Edward Deegan, en kjent kriminell. Loius Greco ble også uskyldig dømt for Deegan-drapet. Mens Limone fikk advokathjelp til å renvaske seg, døde Greco i fengsel i 1995.

Hovedvitnet mot dem Joseph «the animal» Barboza var en kjent leiemorder som senere innrømmet at han hadde løyet i retten.