USKYLDIG DØMT: Anthony Ray Hinton (i midten) slapp ut av fengselet i Birmingham i Alabama etter å ha sittet fengslet i 30 år. Foto: EPA/BOB FARLEY
USKYLDIG DØMT: Anthony Ray Hinton (i midten) slapp ut av fengselet i Birmingham i Alabama etter å ha sittet fengslet i 30 år. Foto: EPA/BOB FARLEYVis mer

Uskyldig mann sluppet fri etter 30 år på dødscelle

En mann i delstaten Alabama i USA er sluppet fri, 30 år etter at han ble dømt til døden for to drap han ikke hadde gjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anthony Ray Hinton forlot fredag tinghuset i Birmingham i Jefferson County som en fri mann, til jubel og klemmer fra mange støttespillere, venner og slektninger. Dagen før hadde en jury frikjent ham på alle punkter.

- Solen skinner faktisk, sa en tydelig rørt Hinton etter løslatelsen.

- De hadde tenkt å henrette meg for noe jeg ikke gjorde. Jeg burde ikke ha sittet på dødscelle i 30 år, la han til.

58-åringen ble frikjent etter at de ballistiske bevisene mot ham ble avvist. Under rettssaken for to drap i 1986 la aktor fram tekniske bevis som skulle vise at kulene som tok livet av de to personene, ble avfyrt fra et våpen som ble funnet hjemme hos Hintons mor.

Men nøyere undersøkelser viste at prosjektilene trolig ikke ble avfyrt fra det aktuelle våpenet, og i fjor bestemte amerikansk høyesterett at Hinton ikke hadde hatt et godt nok forsvar under rettssaken.

(NTB)