DØRVAKT: Det brøt ut kaos i Karl Johans gate da en mann løsnet minst tre skudd mot personer i folkemengden utenfor utestedene Rå og Sir Winston. Her følges en dørvakt inn i en ventende ambulanse etter at et skudd traff ham i armen.
Foto: ROGERIO SNARLI
DØRVAKT: Det brøt ut kaos i Karl Johans gate da en mann løsnet minst tre skudd mot personer i folkemengden utenfor utestedene Rå og Sir Winston. Her følges en dørvakt inn i en ventende ambulanse etter at et skudd traff ham i armen. Foto: ROGERIO SNARLIVis mer

Uskyldige ofre i skyteepisoden i Oslo

To av de tre som ble skutt på Karl Johan natt til lørdag, var ikke innblandet i krangelen som førte til skytingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av de tre som ble skutt på Karl Johan natt til lørdag, var ikke innblandet i krangelen som førte til skytingen.


- Etterforskningen har vist at de to ikke har noen forbindelse med gjerningsmannen eller krangelen som oppsto. Heller ikke en fjerde person som ble lettere skadd, var involvert. Alle disse er helt tilfeldige ofre, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB.

Flere fotografer

Politiet er i kontakt med to fotografer som skal ha vært inne på utestedet Rå og tatt bilder til utestedets hjemmeside.

- Det er litt uklart om de har vært på stedet og tatt bilder privat eller i oppdrag fra utestedet, men vi er i ferd med å ta kontakt med dem for å kunne gjennomgå ytterligere bildemateriale, forteller Kraby.

Fra tidligere har politiet fått bilder fra en fotograf som var innleid av utestedet, og politiet driver fortsatt med å sjekke disse bildene.

Økt innsats fra mandag

Fra mandag av regner Kraby med at etterforskerne vil få tilgang til ytterligere materiale, ikke minst fra videoovervåkningskameraer i området.

- Vi regner med at det vil bli lettere å samle inn videoopptak på mandag, når butikker og kontorer åpner igjen, og det blir lettere å få tak i folk. Fra mandag av vil vi også ha ytterligere trykk på etterforskningen, da vi da vil kunne stille opp med full bemanning. Inntil nå har vi hatt full helgebemanning med innkalte mannskaper, men fra mandag av vil vi kunne sette ytterligere ressurser inn på etterforskningen, sier politiadvokaten.

Mange tips

Politiet har fått tips om hvem gjerningsmannen kan være fra gjester som var på utestedet, og har flere navngitte personer som skal sjekkes i forbindelse med saken. I tillegg har man også mulige DNA-spor etter den antatte gjerningsmannen som skjøt de tre personene, etter at et vitne var i slåsskamp med mannen og fikk vedkommendes blod på hendene.

Tre menn i 20-årene, blant dem en dørvakt, ble skadd da mannen løsnet flere skudd i nærheten av utestedet Sir Winstons på Karl Johans gate i Oslo, kvart over tre natt til lørdag.

Alle tre er utenfor livsfare, men én av dem er alvorlig skadd.

En 23-årig kvinne ble også brakt til sykehus etter skyteepisoden.


(NTB)